Aandelentips, voor U gelezen

13 uur 13 min geleden

Bank of America Merrill Lynch heeft het advies voor Air France-KLM verlaagd van Kopen naar Underperform met een koersdoel van 6,50 euro. Dit bleek maandag uit een sectorrapport van de Amerikaanse zakenbank.

Net als Air France-KLM haalde analist Mark Manduca ook IAG van de kooplijst en zette het aandeel op Underperform.

"Lange afstandsmaatschappijen hebben dit jaar 34 procent beter gepresteerd dan korte afstandsmaatschappijen in Europa, maar we denken dat het sentiment ten gunste van de Noord-Atlantische markt zal matigen in de komende paar maanden", aldus Manduca in zijn commentaar. Juist deze markt is volgens de analist heel belangrijk voor de winst van de sector.

Amerikaanse maatschappijen die op de transatlantische routes vliegen zijn volgens Manduca een stuk minder optimistisch gestemd dan hun Europese sectorgenoten vanwege de drukke op het zakelijke segment en de initiatieven van prijsvechters in het toeristische segment.

Manduca vindt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen een meer betrouwbare indicator dan de Europese, omdat zij meer en vaker data verstrekken.

Overigens werd Bank of America wel optimistischer over prijsvechter Ryanair. Het advies voor dit aandeel ging van Underperform naar Neutraal.

2 dagen 14 uur geleden

Na een sterke eerste jaarhelft temperde het management het optimisme naar de 2e helft toe. Feit is dat die 2e helft alles behalve tegenviel door een breed marktherstel vanaf het 4e kwartaal. Maar het is niet alleen het herstel van de markt dat de cijfers ten goede kwam, ook de interne maatregelen wierpen vruchten af.  Wat 2017 betreft, kijken we uit naar de volledige consolidatie van Bridon (6 maand maar in 2016) en ook naar diverse herstructuringsmaatregelen die zeker zullen plaats vinden (waar juist is niet duidelijk). Daarmee hielden we rekening in onze winstvooruitzichten voor 2017. Onderliggend moet Bekaert zijn om een winst per aandeel van 3 euro neer te zetten. Tevens houden we rekening met een positieve impact van wisselkoersen. Een update van ons vereenvoudigd en conservatief DCF-model op basis van onze vooruitzichten voor 2017 levert een koersdoel van 41 euro (was 38 euro) op. Zoals steeds houdt dit koersdoel geen rekening met de groei na 2017. 

4 dagen 12 uur geleden

AkzoNobel heeft in de overnamestrijd met de Amerikaanse sectorgenoot PPG Industries drie opties, waarbij de opstelling van de aandeelhouders uiteindelijk beslissend zal zijn. Dit zei analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers tegen ABM Financial News.

"Als het AkzoNobel lukt om zelfstandig te blijven, waarop ze nu focussen, dan zullen ze gedwongen zijn om de aandeelhouders tevreden te stellen en dat zou mogelijk kunnen leiden tot versnelde acquisities, vrees ik", zei de marktvorser.

"De andere twee opties zijn het huidige door AkzoNobel afgewezen bod van PPG van 90,00 euro per aandeel in aangepaste vorm accepteren, of wachten op een nieuw, wederom verhoogd bod", aldus Van Beek.

Theodoor Gilissen Bankiers houdt op AkzoNobel een Aanbevolen advies met een koersdoel onder herziening.

5 dagen 20 uur geleden

Société Générale heeft vrijdag het koersdoel voor Unilever verhoogd van 50,00 naar 52,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

De analisten van Société Générale gaan in het analistenrapport in op de mislukte overnamepoging van Kraft Heinz. Volgens de analisten is Unilever hierdoor wakker geschud en lijkt de onafhankelijkheid van het levensmiddelenconcern geen zekerheid.

"Unilever moet aandeelhouders opwaarts potentieel bieden op een duurzame manier", aldus Société Générale. De marktvorsers van de Franse bank zijn van mening dat Unilever positief moet verrassen met zijn strategische herziening om het momentum voor het aandeel vast te houden en zo de waarde op te krikken. Lukt dit niet, dan bestaat het risico dat Kraft Heinz later dit jaar opnieuw aanklopt voor een overnamepoging.

In het rapport schetste Société Générale verder de verwachting voor de strategische herziening die in april wordt afgerond. De Franse bank voorziet onder meer een bescheiden aandeleninkoopprogramma, hogere kostenbesparingen en margedoelen, alsook duidelijkheid over de toekomst van de Spreads divisie en CEO Paul Polman.

6 dagen 15 uur geleden

Berenberg heeft dinsdag het koersdoel voor ArcelorMittal verhoogd van 10,50 naar 12,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

Vanwege hogere staalprijzen in Amerika hebben de analisten van de Duitse zakenbank de taxaties voor de winst van ArcelorMittal voor dit jaar opgeschroefd. De raming voor het bedrijfsresultaat (EBITDA) is inmiddels met ruim 9 procent verhoogd tot 8,5 miljard dollar in 2017. Voor 2018 gaat Berenberg nu uit van 8,9 miljard dollar, een verhoging van meer dan 5 procent.

De analisten voegden daaraan toe rekening te houden met een meevaller in de tweede helft van dit jaar. De huidige taxaties van Berenberg zijn mogelijk te conservatief, aangezien de Russische en de Braziliaanse economie verbetering laten zien.

"ArcelorMittal biedt de beste instap voor beleggers die lange termijn blootstelling willen aan de staalsector", aldus de zakenbank.

Pagina's

Abonneren op Aandelentips, voor U gelezen

Follow Us

Twitter icon
Facebook icon

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top