Aandelentips, voor U gelezen

2 dagen 13 uur geleden

Berenberg heeft het koersdoel voor Unilever verhoogd van 45,00 naar 49,00 euro bij handhaving van het fonds op de kooplijst.

De analisten van de Duitse zakenbank merkten daarbij op dat de structuur van de Nederlandse NV een niet gewenste overname van het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern, zoals vorige week getracht door Kraft Heinz, door de onderliggende eigenaren van de NV-aandelen zou kunnen worden geblokkeerd.

Volgens de marktvorsers heeft het huidige management van het concern in principe weinig trek in grote fusie-, acquisitie- en desinvesteringstransacties, of aanpassingen van de concernstructuur.

De analisten zien nu, na de benadering door Kraft Heinz, toch mogelijkheden voor een acquisitie van Colgate door Unilever, al dan niet met financiering vanuit het afstoten van de voedingsmiddelendivisie. Ook is er volgens de marktvorsers ruimte voor een aandeleninkoopprogramma. Maar ze stelden er gelijk bij dat de waarschijnlijkheid van één van deze opties beneden de 50 procent ligt.

De handhaving van het koopadvies op Unilever is mede ingegeven door stabiele autonome omzetgroei, aanhoudende focus op margegroei door innovaties en kostenbesparingen, en het realiseren van een sterke vrije kasstroom dankzij winstgroei en discipline op het gebied van werkkapitaal.

De verhoging van het koersdoel kwam tot stand door en hogere waardering van de sector en een verhoging van de margetaxaties voor de lange termijn.

3 dagen 10 uur geleden

Morgan Stanley heeft het koersdoel voor Aegon verhoogd van 4,40 naar 5,00 euro met een ongewijzigd Gelijkgewogen advies. Dit bleek dinsdag uit een rapport van analist Nadine van der Meulen.

"We menen dat Aegon correct gewaardeerd is", aldus Van der Meulen. Het dividendrendement van 5,4 procent voor 2017 is circa een procentpunt meer dan het sectorgemiddelde, aldus de analist, die er wel op wees dat de ruimte om dividend vanuit de Nederlandse tak te laten doorvloeien naar de groep in de komende jaren beperkt kan zijn, "omdat we denken dat een verdere versterking van de Solvency II ratio verstandig zou zijn".

4 dagen 6 uur geleden

De koersdaling van het aandeel Unilever, na het snelle afketsen van de overnamepoging door Kraft Heinz, biedt een goede gelegenheid om het aandeel te kopen, schreef analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers maandag.

De marktvorser denkt niet dat Kraft Heinz nog een nieuwe overnamepoging zal wagen, maar merkte daarbij op dat het overnamenieuws er wel op duidt dat vrijwel geen enkele onderneming te groot is om te worden overgenomen, vanwege de enorme financieringskracht van diverse partijen en dat de winstmarges van de Europese voedingsbedrijven vaak beduidend lager zijn dan van gefocuste Amerikaanse spelers.

Van Beek verwacht dan ook dat Unilever zich nu nog bewuster is van de mogelijkheden om kosten verder te verlagen en dus de winstgevendheid te verhogen.

Hij wees daarbij op een vergelijkbare situatie, die zich bij Heineken voordeed, toen het bierconcern in 2014 het overnamebod van SABMiller afsloeg. Het bedrijf was toen volgens de analist wel verplicht om aan de aandeelhouders compensatie te bieden en daarbij werd de doelstelling voor de winstmarge verhoogd naar een jaarlijkse gemiddelde stijging van 0,4 procent.

De winstmarge van Heineken is overigens iets meer dan de helft van AB InBev, dat SABMiller opslokte in 2015, aldus de marktvorser.

Theodoor Gilissen Bankiers houdt op Unilever Aanbevolen als advies met een koersdoel van 43,00 euro.

1 week 1 dag geleden

Barclays heeft donderdag het koersdoel voor Heineken verhoogd van 82,00 naar 84,00 euro met een ongewijzigd Overwogen advies.

Na een periode van relatieve underperformance van het aandeel Heineken, verwachten de marktvorsers van Barclays dat het tij nu kan keren. De sterke jaarresultaten en het vertrouwen van de brouwer dat opnieuw een stijging van de operationele winstmarges van 40 basispunten dit jaar mogelijk is, zal ervoor zorgen dat beleggers weer gaan kijken naar de positieve langetermijnontwikkelingen, aldus de Britse bank.

De marktvorsers merkten op dat de risico's van Heineken nu vooral opwaarts gericht zijn, vanwege het sterke momentum in Azië en de "extreme" terughoudendheid over de winstgevendheid in Afrika.

Barclays verhoogde de verwachtingen voor de winst per aandeel voor 2017 na het sterke jaareinde van 2016. Als gevolg hiervan werd het koersdoel ook opwaarts bijgesteld. De winst kan volgens de marktvorsers stijgen van 3,68 naar 3,95 euro per aandeel. In 2018 menen de analisten zelfs dat de winst zal stijgen naar 4,31 euro per aandeel.

1 week 2 dagen geleden

KBC Securities heeft in reactie op de teleurstellende kwartaalcijfers het advies voor AkzoNobel verlaagd van Kopen aan Accumuleren en het koersdoel neerwaarts bijgesteld van 78,00 naar 75,00 euro.

Analist Wim Hoste merkte op dat het 12 procent lager dan verwachte operationele resultaat (EBIT) in het vierde kwartaal van 235 miljoen euro mede het gevolg was van hogere reorganisatielasten ter waarde van 62 miljoen euro, maar dat dit resultaat zonder die lasten ook lager dan verwacht uitpakte.

Hoewel AkzoNobel er de afgelopen jaar in slaagde de organisatie goed op poten te krijgen, is de marktvorser vooral teleurgesteld in het ontbreken van groei. De omzet daalde afgelopen kwartaal met 3 procent. "Hoewel we blijven vinden dat de waardering [van AkzoNobel] aantrekkelijk is, besloten we toch het advies en het koersdoel te verlagen", aldus Hoste.

Pagina's

Abonneren op Aandelentips, voor U gelezen

Follow Us

Twitter icon
Facebook icon

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top