Aandelentips, voor U gelezen

1 week 1 dag geleden

ING heeft PostNL van de favorietenlijst met aandelen in de Benelux gehaald, omdat regelgeving bij het postbedrijf voor grote onzekerheid blijft zorgen. Dit meldde analist Marc Zwartsenburg van ING maandag in reactie op de kwartaalcijfers van PostNL.

Zwartsenburg noemde de resultaten van het postbedrijf in lijn met de verwachtingen, waarbij de volumedaling bij postbezorging van 8,8 procent "acceptabel" was in het licht van de daling van 9,5 procent waar ING vanuit ging.

Gezien de sneller dan verwachte impact van eerdere ACM maatregelen en de ontwikkelingen bij de tak Internationaal, verwacht PostNL voor het onderliggende contante bedrijfsresultaat aan de onderkant van de bandbreedte 220 miljoen tot 260 miljoen euro uit te zullen komen. "Al met al een tegenvallend resultaat", aldus Zwartsenburg. "Onzekerheid op het gebied van regelgeving houdt aan."

Het Besluit Aanmerkelijke Marktmacht kan volgens de analist daarbij voor nog een tegenvaller zorgen, waardoor de impact daarvan groter kan zijn dan nu is meegenomen in de verwachtingen.

Met dat risico in het achterhoofd, haalde ING het postbedrijf van de favorietenlijst voor de Benelux.

ING handhaafde evenwel het koopadvies op PostNL met een koersdoel van 5,75 euro.

1 week 6 dagen geleden

Na een tweede winstwaarschuwing op korte termijn kelderde de koers van Ion Beam Applications (IBA). De groeiperspectieven op langere termijn blijven echter intact, al zal de grote stijging van de winsten wel later op gang komen. We denken daarom dat de koersdaling overdreven is en verhogen de opinie naar ‘outperform’. Omwille van de onzekerheid over de resultaten op korte termijn heeft het aandeel wel een hoger dan gemiddeld risico en kan de koers nog een tijd volatiel blijven.

3 weken 1 dag geleden

Morgan Stanley trekt het advies op voor Novartis naar “OVerweight”. Het koersdoel is 88 Zwitserse frank.

3 weken 3 dagen geleden

Het verhaal van dagblad De Telegraaf over de inval van de mededingingswaakhond Autoriteit Consument & Markt bij PostNL lijkt een storm in een glas water, omdat het gaat om een reeds jarenlang lopende zaak waarin geen boete of veroordeling wordt verwacht. Dit schreef ING maandag in een analistenrapport.

Het bericht dat informatiedragers van PostNL-bestuurders in beslag waren genomen kwam uit een kort geding dat blijkbaar was aangespannen door PostNL. Analist Marc Zwartsenburg van ING vermoedt dat de ACM zich volgens PostNL niet beperkte tot het onderzoek dat aanleiding was van de confiscatie.

ING kon uit de uitspraak niet opmaken of inderdaad de computers, laptops en telefoons van het gehele bestuur zijn ingenomen, zoals de krant meldde, en wees erop dat de ACM mogelijk niet alle gegevens mag gebruiken.

In het "roofprijzendossier", dat al enkele jaren loopt, onderzoekt de ACM of PostNL concurrentie heeft tegengegaan door de postzegelprijs fors te verhogen in de markt voor particulieren, waar het bedrijf een monopolie heeft, en tegelijkertijd zeer lage prijzen te bieden voor zakelijke klanten. Een gewone postzegel kost inmiddels 0,78 euro, tegen 0,18 euro voor een zakelijke brief.

ING voorziet geen boete en zelfs geen formele beschuldiging voor PostNL in deze zak, omdat de postzegelprijs en de allocatie van kosten tussen de sterk gereguleerde universele postdienst en de rest van het postbedrijf in de Postwet zijn geregeld en altijd moeten worden goedgekeurd dor de ACM.

 en koersdoel van 5,75 euro.

1 maand 4 dagen geleden

UBS heeft er alle vertrouwen in dat de Nederlandse banken ABN AMRO en ING GRoep in het tweede kwartaal hun rentemarge opnieuw op peil hebben kunnen houden. Dit stelde de Zwitserse zakenbank in een woensdag gepubliceerd rapport.

Analist Lorraine Quoirez verwacht dat ook de sterke fee-inkomsten van het eerste kwartaal bij ING zullen doorzetten. Ze rekent ook op goede resultaten van de retailbank, bij vermogensbeheer en verzekeringen. Daarentegen lijkt een seizoensmatige vertraging in België en bij de zakenbank "onvermijdelijk".

Over ABN AMRO is de analist voorzichtiger, na een tegenvallende groei van de fee-inkomsten in het eerste kwartaal. De kosten van creditcards werden losgekoppeld van het traditionele betaalpakket, wat volgens UBS heeft geleid tot structurele lagere inkomsten en minder goede vooruitzichten voor de fee-inkomsten dan bij ING.

ING kan de verwachting voor de voorzieningen voor slechte leningen verlagen, verwacht UBS. Bij ABN AMRO zijn er zorgen in de mark over de sterke groei van de leningen aan de sectoren energie, grondstoffen en transport (ECT) in de laatste twee jaar, maar UBS verwacht hier geen problemen.

UBS rekent voor ING op een nettowinst van 1,28 miljard euro in het tweede kwartaal, en voor ABN AMRO een winst van 591 miljoen euro.

UBS heeft een koopadvies voor zowel ING als ABN AMRO met koersdoelen van respectievelijk 16,30 en 25,50 euro.

Pagina's

Abonneren op Aandelentips, voor U gelezen

Follow Us

Twitter icon
Facebook icon

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top