Aandelentips, voor U gelezen

7 uur 43 min geleden

We waarderen de sterkte van de balans en de superieure marges, maar de investeringen in de plannen op lange termijn zullen op de rendabiliteit wegen. Er wordt ook op een toename van de concurrentiedruk gerekend. Op basis van onze gewijzigde verwachtingen noteert Colruyt aan een premie van 10% ten opzichte van de sectorgenoten. In de huidige context is die niet gerechtvaardigd. Het advies werd bevestigd op “afbouwen”.

1 dag 21 uur geleden

Theodoor Gilissen Bankiers heeft woensdag het koersdoel voor Ahold Delhaize verlaagd van 23,00 naar 20,00 euro, bij handhaving van het Aanbevolen advies.

Analist Joost van Beek constateerde dat beursgenoteerde supermarktketens een gevoelige tik kregen na het nieuws dat Amazon.com de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods Market wil overnemen. "Deze aankondiging die een dag na de teleurstellende winstverwachtingen van de Amerikaanse supermarktreus Kroger kwam, heeft tot een koersimplosie van Ahold Delhaize geleid", aldus Van Beek.

De marktvorser merkte daarbij op dat Ahold Delhaize met zijn online vehikels Peapod, ah.nl en bol.com al geruime tijd een omnichannel strategie uitrolt, met een combinatie van online aanbieders en fysieke winkels, zoals Amazon.com die nu ook nastreeft. Niettemin voorziet Van Beek dat als gevolg van de nieuwe stap van Amazon.com de consolidatie in de sector zal versnellen.

De analist verlaagde de winstgroeiverwachting voor Ahold Delhaize. Hij voorziet geen omzetgroei, wat verlies van marktaandeel betekent, en een lichte daling van de winstmarges voor de Amerikaanse activiteiten.

De analist verwacht dat het management van Ahold Delhaize de investeringen in de VS zal verhogen, de voordelen van de fusie tussen Ahold en Delhaize wil uitbreiden, het aandeleninkoopprogramma zal verhogen en nieuwe strategische opties zal onderzoeken, waaronder een verdere krachtenbundeling met retailers in de VS.

6 dagen 2 uur geleden

De afgelopen 10 jaar heeft IBM $ 120 miljard gespendeerd aan de terugkoop van eigen aandelen. Dat gulle beleid was een van de redenen dat Buffett in IBM stapte. IBM is onder druk van de omstandigheden gestopt met dit beleid. Het bedrag voor terugkoop eigen aandelen is teruggebracht naar $ 4 miljard. Er is meer geld nodig om de race in the Cloud te kunnen bijhouden. Bovendien zijn de winstdoelstellingen drastisch omlaag bijgesteld. De Capex van IBM bedraagt nu $ 4 miljard per jaar, maar de Capex van Microsoft bedroeg in 2016 $ 10 miljard en die van Google zelfs $ 11 miljard. Deze feiten maken het besluit van Buffett begrijpelijk. Ondanks zijn beloftevolle technologieën dreigt IBM op financiële gronden op de knieën gedwongen te worden.

1 week 7 uur geleden

ING heeft Ahold Delhaize van de favorietenlijst gehaald, in reactie op de winstwaarschuwing van de Amerikaanse sectorgenoot Kroger een dag eerder. Dit bleek vrijdag uit een rapport van analist Matthias Maenhaut.

De lagere winstverwachting van de Amerikaanse concurrent zorgde ervoor dat de koers van Ahold Delhaize donderdag met 4 procent daalde, terwijl het aandeel van Kroger 18 procent moest inleveren. De Amerikaanse supermarktketen heeft te maken met heftige concurrentie op de eigen thuismarkt. Volgens Maenhaut is Ahold Delhaize beter gepositioneerd om de strijd aan te gaan in de Verenigde Staten dan concurrenten. Maar de uitdagende omstandigheden in Amerika zullen de koers van het Belgisch-Nederlandse supermarktbedrijf niet ongemoeid laten, verwacht de marktvorser.

ING handhaafde desalniettemin het koopadvies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 25,00 euro.

1 week 2 dagen geleden

S&P Equity Research heeft het advies voor Aegon verhoogd van Houden naar Kopen, met handhaving van het koersdoel op 5,00 euro, na de recente koersdaling. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport.

Sinds S&P zijn advies begin december vorig jaar verlaagde werd Aegon 14 procent minder waard. Deze hernieuwde somberheid is niet geheel misplaatst, gezien de matige financiële prestaties, maar op 40 procent van de boekwaarde en met een "aantrekkelijk" dividendrendement van 6 procent vindt analist Jit Hoong Chan het aandeel ondergewaardeerd.

Weliswaar schommelt de waardering al een jaar of tien rond de helft van de boekwaarde, maar dit is veel lager dan momenteel bij sectorgenoten, die op 1,8 maal de boekwaarde worden getaxeerd. Daar staat tegenover dat het rendement op eigen vermogen van Aegon van 7 procent ongeveer de helft is van het sectorgemiddelde.

Pagina's

Abonneren op Aandelentips, voor U gelezen

Follow Us

Twitter icon
Facebook icon

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top