101 beste aandelen

De selectie "101 Beste aandelen" is reeds meer dan 15 jaar een zeer performante lijst van topaandelen, die er steeds in slaagt beter te doen dan de wereldindex.
Regelmatig voegen we hier een analyse van één van deze 101 aandelen toe. En zo groeit het lijstje met topaandelen.

Hoe kiezen de analisten van BeursAnalist de juiste aandelen?

Begin 2016 waren er 45.508 beursgenoteerde bedrijven. Als belegger heeft u dus best wel een ruime keuze. Het is cruciaal om het kaf van het koren te scheiden. Heel wat bedrijven is geen lang leven beschoren. Sommige bedrijven worden slecht geleid, andere bedrijven zijn actief in sectoren die verdwijnen. 

Enkel de beste aandelen horen thuis in uw aandelenportefeuille.

Beter doen dan de beurs

We gaan voor aandelen die het beter doen dan de beurs. Onze referentie-index is de MSCI World Index. Stijgen de beurzen, dan stijgen deze aandelen doorgaan wat harder. Dalen de beurzen, dan daalt onze selectie doorgaans wat minder hard. Maar op de lange termijn winnen we. Onze selectie 101 aandelen behaalde een gemiddeld rendement van 17,78% over de laatste 5 jaar en 10,26% over de laatste 10 jaar. De wereldindex MSCI World steeg respectievelijk met 9,71% en 3,13%.

Saaie aandelen

We gaan ronduit voor saaie aandelen. BeursAnalist stelt u geen verborgen "beursparels" voor die uw vermogen zogezegd binnen het jaar kunnen verdubbelen in waarde. Neen, we zijn risico-avers en verkiezen aandelen met een bewezen track-record. We gaan voor bedrijven die leider zijn in hun sector, goed gemanaged worden en een gestage winst- en omzetgroei kunnen voorleggen.

Onze aandelen

De aandelen die we bespreken, hebben we doorgaans ook in portefeuille. We delen mee in de vreugde bij stijgende koersen en brengen hetzelfde geduld op bij dalende koersen. Wanneer verkopen we de aandelen? We volgen de regel van grootmeester Warren Buffett: we kopen met de bedoeling nooit te verkopen. We zijn beleggers-investeerders, geen traders.

Aandelen analyses

Hieronder vindt u de reeds gepubliceerde analyses van aandelen uit onze "101 beste aandelenselectie":

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top