Beleggen in vastgoed

01. Wensenlijstje bij vastgoed

Weten wat je wil. Dat is van het allergrootste belang bij het zoeken van je eigen woonst. De stokoude uitdrukking bezin eer je begint is perfect van toepassing op de beslissing een huis te kopen.

Welke vragen moet de kandidaat-koper zich zeker stellen? In de eerste plaats ‘waar’ hij wil wonen. Het kan niet genoeg worden beklemtoond hoe belangrijk het is uit te maken waar je wil wonen, werken en winkelen, waar je de kinderen naar school wil sturen, hoe dicht je bij de rest van de familie wil wonen (of hoe ver je van hen verwijderd wil zijn).

02. Ligging, ligging en ligging

Alles aan een huis kan je veranderen, behalve de ligging. Je kan verbouwen, schilderen, opsmukken, een stuk bijbouwen, de tuin aanleggen, en ga zo maar door. De ligging van het huis blijft wat ze is.

Natuurlijk bestaan er ‘mobiele’ huizen, geprefabriceerde woningen die men in de fabriek vervaardigt en nagenoeg om het even waar kan neerkwakken. Daar hebben we het niet over. We bedoelen dat je geen luxe-appartement op de zeedijk in Knokke kan verplaatsen naar het binnenland. Dat je geen gerenoveerde boerderij op het platteland naar de stad kan halen.

03. Beleggen in vastgoed aan zee

De gemiddelde verkoopprijs van een woonhuis aan de kust daalde vorig jaar met 6,7 procent, volgens de Notarisbarometer. De barometer wordt opgesteld door de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat. De gemiddelde prijs van een appartement in de kustgemeentes daalde met 1 procent. Voor appartementen aan de dijk (-6,1%) was die daling meer uitgesproken.

04. Beleggen in garages

Kenners beweren dat voor een belegging in vastgoed slechts drie zaken van belang zijn: de ligging, de ligging en de ligging. Inderdaad, vastgoed is immobiel. Je kun het, per definitie, niet verplaatsen? Dus is de keuze van de ligging essentieel. Dat geldt ook voor garages. Een belegger moet proberen te profiteren van de parkeerbehoefte van werkenden en bewoners. Ideaal is een veilige, overdekte locatie op een goed bereikbare plek. De verhuurmogelijkheden zijn in dat geval ruimer.

05. Gereglementeerde VastgoedVennootschappen

Beleggen in vastgoed kan ook via de beurs. U kan aandelen kopen van GVV zoals Cofinimmo, WDP, etc .... Wat zijn de voor- en nadelen van GVV’s (Gereglementeerde VastgoedVennootschappen)

1.         Pro

06. Nu een appartement aan zee kopen?

Is het nu een geschikt moment om een appartement aan zee te kopen als belegging? Hoe is de situatie op de vastgoedmarkt momenteel en wat zijn de perspectieven? Als u nu een appartement koopt, waar koopt u dat dan het best?

Er staat momenteel een recordaantal kustappartementen te koop. Dat heeft ondermeer te maken met het grote aanbod van nieuwe projecten enerzijds en met de afwachtende houding van potentiele kopers. Die worden vaak voorgehouden dat de prijzen verder zullen zakken. Maar klopt dat wel?

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top