Activision

december, 2017

Koersinformatie
Koers62,43 USDTickerATVI
BeursNasdaqSectorGaming platformen
Hoogste koers 52 weken67,03 USDLaagste koers 52 weken35,88 USD

Profiel

Activision Blizzard (ATVI) is de onderneming achter Activision Publishing, Blizzard Entertainment, King Digital Entertainment en andere activiteiten  (Media  Networks, Studios & Distribution). In het tweede kwartaal van 2017 had Activision Blizzard 407 miljoen Monthly
Active Users (MAUs), waarvan 47 miljoen voor Activision (Call of Duty, Destiny, Skylanders), 46 miljoen voor Blizzard (World of Warcraft, Hearthstone, Overwatch, Diablo, Starcraft, Heroes of the Storm) en 314 miljoen voor King (Candy Crush, Pet Rescue, Farm Heroes,
BubbleWitch). In 2016 realiseerde het bedrijf een record-omzet van USD 6,6 miljard (+42%) en een netto-winst van USD 966 miljoen (+8,3%). De operationele marge bereikte een record van 35%, net als de operationele cashflow (USD 2,2 miljard, +71%).

Sterktes

  • Sterk inzake innovatie : Activision Blizzard staat in de top 10 van Fortune’s allereerste “Future 50 lijst”, de lijst van Amerika’s ‘s meest innovatieve en vooruitziende bedrijven.

  • Dagelijkse gespendeerde tijd per gebruiker in stijgende lijn : een gemiddelde speler is nu méér dan 50 minuten actief per dag, wat minstens in lijn is met de tijd die wordt genspendeerd aan Facebook of Youtube.

  • Sterke binding met de community van spelers : de laatste , jaarlijkse, Blizzcon conferentie trok méér dan 30.000 fysieke bezoekers alsook verschillende miljoenen bezoekers online.

  • Leidende positie in e-Sports : met Major League Gaming (MLG) beschikt Activision Blizzard over  één van ‘s werelds snelst groeiende digitale netwerken en het meest erkende merk in eSports. MLG is de uitbater van MLG.tv, dat beter scoort dan eender welk medium op het vlak van digitale video advertenties, met een completion rate van 90% (versus 72% gemiddeld), een click through rate van 4% (2%) en een ad viewability van 99% (44%). MLG zal instaan voor uitzending van Blizzard’s Overwatch League en Activision’s Call of Duty World League

  • Stijgend aandeel digitale verkopen : in Q3 werden reeds méér dan 84% van de verkopen gerealiseerd via digitale kanalen, wat ATVI toelaat om bijkomende omzet te genereren via “in game transacties”.

Zwaktes

  • Groeiende kritiek tegen “in-game” transacties : zowel gebruikers zelf (bijvoorbeeld moest Electronic Arts micro-transacties stopzetten in Star Wars Battlefront II na klachten van gebruikers) als overheidsinstanties (bijvoorbeeld onderzoekt de Belgische kansspelcommissie het gebruik van zogenaamde  “loot boxes” in Overwatch).

  • MAU’s voor KIng blijven in dalende lijn evolueren (-7% QoQ in Q3 ‘17), hoewel de trends inzake monetisatie nog altijd wel zeer robust blijven.

Cijfers

Cijfers (in USD)20172018
Omzet (MIO)6.9677.417
Winst per aandeel2,23 USD2,57 USD
Koers/winst42,91

Fundamentele conclusie

ATVI biljft het bijzonder goed doen met vooral de games van Activision en Blizzard, die beiden nieuwe records inzake Monthly Active Users lieten optekenen in het derde kwartaal van 2017.

Ook de vooruitzichten voor e-Sports ogen zeer goed, met de Overwatch League die begin volgend jaar zal kunnen starten met 12 teams en reeds verzekerd is van de sponsoring van multinationals als HP en Intel. Deze goede gang van zaken heeft er ook voor gezorgd dat de beurskoers sterk is gestegen in de afgelopen jaren.

Momenteel wordt het aandeel zelfs verhandeld tegen meer dan 29 keer de verwachte winst voor 2017, terwijl de gemiddelde jaarlijkse winstgroei voor de komende 3 jaren slechts wordt geschat op zo’n 9%. Gelet op de torenhoge waardering, gaat ons advies op vandaag niet verder dan “HOUDEN”;

Koersgrafiek

Grafiek Activision

Technische analyse

De grafiek van Activision toont dalende toppen op de MACD indicator en stijgende toppen op de koersgrafiek zelf. De divergentie is duidelijk. Pas bij een terugval richting $ 50 en zelds $ 40 is een positie te overwegen.

Orders

We kopen een eerste positie aan $ 48 USD en een 2de aan 38 USD.

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top