Bent u tevreden met de opbrengst van uw spaarboekje?

Beste bezoeker,

De spaarrente is (en blijft voorlopig) historisch laag. Een spaarboekje brengt nog amper 0,11% rente op. U zoekt een alternatief? Goed nieuws! Dat bestaat. Maar het vergt wat inspanning en geduld.

0,11% op uw spaarboekje of 17,50% via de beurs?

Hieronder ziet u de grafiek van de MSCI World van 1970 tot 2016. Deze aandelenindex steeg van 94,25 tot 1.662,76 of een stijging van 1.664%. Op jaarbasis is dit een rendement van 17,50%.

Naar het verleden kijken is uiteraard gemakkelijk. Een belegging in aandelen biedt niet de stabiliteit van het spaarboekje.

De beurscrashes van 2001 en 2008 illustreren dit. De koersen kelderden tot 50%. Echter, wie zijn aandelenposities toch aanhield, kwam er gemiddeld na 7 jaar weer ongeschonden uit. Het is dus een kwestie van geduld en beleggingshorizon.

Essentieel voor wie in aandelen belegt

  1. Beleg met een ruime horizon van minimaal 7 jaar. De beste belegger allen tijde Warren Buffett stelde ooit: "Als u bij het ​​kopen van aandelen niet overweegt ze ten minste tien jaar vast te houden, besteed er dan niet meer dan tien minuten van je tijd aan". Ook wij zijn deze mening toegedaan. 
  2. Ga voor kwaliteitsaandelen. Beleggen is het kiezen van goede aandelen in goede tijden en ze bijhouden zolang ze goede bedrijven blijven.

BeursAnalist helpt u op weg

We selecteren maandelijks kwaliteitsaandelen uit onze lijst "101 beste aandelen". Deze " 101 beste aandelen" stegen gemiddeld met 10,50% over de voorbije 10 jaar, ondanks 2 beurscrashes. Enkel hun dividenden brengt reeds meer op dan het spaarboekje. Maak hieronder uw account aan en ook u heeft toegang tot onze aandelentips en bovendien ontvangt u maandelijks gratis onze nieuwsbrief.

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top