Stap 2. Valkuilen vermijden

Dit zijn veel voorkomende fouten die veel mensen maken bij het ​beleggen.

1.   Niets doen. Er is geen garantie dat de markt omhoog gaat op de eerste dag, maand of zelfs jaar dat u belegt. Maar er is wel een zekerheid: helemaal niets doen zal niet zorgen voor een comfortabel pensioen.

2.   Te laat beginnen. Het beleggen uitstellen is de tweede zonde. U weet het, hoe eerder u begint hoe beter je wordt. Kijk nog eens naar de tabel. Als u reeds voorbij de leeftijd van twintig bent, zullen we de eerste valkuil herformuleren als: "Niet beginnen nu."

3.   Beleggen alvorens de schulden af te betalen. Als u geld hebt op uw spaarrekening en je hebt schulden op uw credit card, betaal die dan eerst. Veel creditcards hebben een jaarlijkse rente van 15% of meer. Laten we zeggen dat u € 5000 hebt om te investeren, maar je hebt ook € 5,000 schuld op uw credit cards met een gemiddelde jaarlijkse rente van 18%. U hoeft geen astrofysicus te zijn om erachter te komen dat de rente die u moet betalen hoger is dan de gemiddelde opbrengst van uw spaargeld. Daarom: betaal eerst je schulden en denk dan aan investeren.

4.   Investeren voor de korte termijn. Beleg alleen geld op de beurs dat u niet nodig heeft voor ten minste drie jaar en bij voorkeur vijf jaar of langer. Als u uw geld volgend jaar voor een aanbetaling op een huis of voor een Caribische cruise nodig hebt, gebruik dan een spaarrekening.

5.   Het weigeren van gratis geld. Dat is wat u doet als uw werkgever een pensioenspaarplan heeft en u participeert niet. Profiteer van alle fiscale voordelen.

6.   Op safe spelen. Als u jong bent, zou het meeste van uw belegde euros moeten zitten in de aandelenmarkt. U heeft genoeg tijd om eventuele dips in de markt te doorstaan ​​en de vruchten van de lange-termijn winsten te oogsten. 

7.   Het te roekeloos spelen. Niet elke belegging is voor iedereen. Zelfs als je een durfal bent, moet je niet al uw geld steken in iets volledig in het niets kan opgaan.

8.   Verzamelobjecten of loterijbiljetten bekijken als investeringen. Als oude stripboeken, Barbie-poppen, en verouderde fitnessapparatuur zou kunnen dienen om uw pensioen te financieren, denk u dat de beurs dan zou bestaan? Waarschijnlijk niet. Maak niet de fout te denken dat uw sierraden of de loterij zullen volstaan om uw pensioen te betalen.

9.   Handel in en uit de markt. Wij geloven dat de beste manier om te beleggen erin bestaat op de lange termijn te denken. Kies uw beleggingen goed en u zult meer vruchten plukken op de lange termijn dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Handel in en uit de markt en u wordt opgezadeld met kosten die uw rendement afromen, en u zult mogelijk de winsten missen die langetermijnbeleggers ontvangen met veel minder inspanning.

Probeer een van onze nieuwsbrieven. Ze zijn volledig gratis.

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top