Stap 3. Hoe kan ik investeren?

U bent klaar om te beginnen - wat nu?

Als u eenmaal weet waarom u moet beleggen, is de volgende stap te leren hoe.

Wat is beleggen?

Elke keer dat u belegt, besteedt u uw eigen tijd, middelen. U kunt uw weekends investeren in een goede zaak, investeer uw intelligentie in uw werk, of investeer uw tijd in een relatie. Net zoals in elk van deze zaken probeer u goede resultaten neer te zetten.

Geld beleggen betekent dat u geld in een bepaalde vorm van "effecten" investeert: -aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, en kasbons zijn soorten effecten. Er zijn veel verschillende manieren om te beleggen. Maar het is niet altijd zo makkelijk, anders zou iedereen rijk zijn.

Ten eerste, betaal uw schulden

U zit waarschijnlijk te popelen om de volgende stap te zetten. U wilt alles laten vallen en gaan beleggen op dit moment. Maar wacht! Wilt u beginnen met het lopen van een marathon zonder eerst te trainen? Nadat u verblind bent geraakt door de kracht van samengestelde rendementen, willen we ervoor zorgen dat hetzelfde principe niet tegen u werkt. Voordat u begint te beleggen, moet u schulden met veel intrest afbetalen. Heeft het zin om te proberen geld te besparen, als uw schulden zich vermenigvuldigen als konijnen? Bevrijd u van leningen met hoge rente voordat u begint te beleggen.

Betaal eerst uzelf

Om een succesvolle belegger te worden, maakt het beleggen een deel uit van uw dagelijks leven. Dat is niet zo’n groot deel als het misschien lijkt. U betaalt toch de bedrijven achter uw creditcard, gas, water, elektro, kabel en telefoon elke maand, toch? Waarom zou u uzelf niet toevoegen aan de lijst? Zet eerst een deel van geld opzij wanneer u uw salaris krijgt, en u kunt dat voor de rest van de maand vergeten.

Beursanalist raadt u aan zo veel mogelijk te beleggen; 10% van uw jaarinkomen is een goed doel. Afhankelijk van uw verplichtingen, kunt u in staat zijn om meer of minder te sparen. Hoe meer u spaart, hoe meer rijkdom die u vergaart - maar alles is beter dan niets. Zelfs een paar euro’s nu gespaard zullen later veel euro’s meer betekenen.

Met online banking is het makkelijker dan ooit om automatisch maandelijkse overschrijvingen te doen tussen uw betaalrekening en een spaarrekening. In feite, zal u waarschijnlijk niet eens het verschil merken - u zult versteld staan hoe gemakkelijk het is om te leven met een beetje minder geld elke maand.

Aarzel niet flexibel te zijn met uw spaargeld. Als u merkt dat u echt geknepen zit met enkele euro’s om alle rekeningen te betalen, dan is dat misschien omdat u uzelf teveel betaalt. Misschien bent u nog niet in de positie om te beginnen beleggen. Dat is perfect in orde - maar zodra u kunt beginnen met sparen, spring recht in! Hoe eerder u begint, hoe beter.

Actieve en passieve strategieën

De twee belangrijkste methoden van beleggen in aandelen zijn actief en passief beheer, en het verschil tussen de twee heeft niets te maken met hoeveel tijd u besteedt aan de bank (of de hometrainer). Actieve beleggers (of hun makelaars of fondsmanagers) kiezen hun eigen aandelen, obligaties en andere beleggingen. Passieve beleggers beleggen volgens een index opgesteld door een derde partij.

Wanneer de meeste mensen praten over beleggen, bedoelen ze actief beleggen. Het klinkt misschien als de superieure strategie, maar actief beleggen is niet altijd het beste. Over de lange termijn, hebben de meeste actief beheerde portefeuilles de S & P 500 Index, de meest populaire en prominente maatstaf voor indexfondsen, niet kunnen kloppen.

In dat licht, kun u begrijpen waarom sommige mensen een alternatief willen voor het "actieve" management.

Investeren versus speculeren

Nu iets anders. Waarom belegt u geld in trage-en-stabiele beleggingsinstrumenten als er zoveel zijn die dubbelcijferige rendementen beloven, die u bijna onmiddellijk rijk maken? Met samengestelde rente moet u jaren geduldig wachten om kapitaal te accumuleren. Wat als u het allemaal nu wil?

Toegegeven, er is niets opwindend aan voorspelbaarheid. De prestatie van de S P 500 zal u niet onmiddellijk rijk maken. Maar de vaak gehoorde verhalen over verloren spaargeld na een speculatieve gok zal ook beter aan u voorbij gaan. Bij Beursanalist geloven wij dat beleggers "gokken" elke keer als ze geld inzetten voor iets wat ze niet begrijpen.

Stel dat de meid van uw beste vriend het heeft over een bedrijf genaamd Enorm Fruit. "Dit ding gaat  door het dak de komende maanden", zegt ze. Als u uw makelaar de volgende ochtend belt om een bestelling te plaatsen voor 100 aandelen, dan heeft u gewoon gegokt.

Weet u wat Enorm Fruit doet? Wat was de winst vorig kwartaal? Er zijn veel vragen die u zou moeten beantwoorden vooraleer uw zuurverdiende geld te beleggen in dat bedrijf. Een beetje kennis kan u behouden om een hoop geld te verliezen.

Vergeet niet, elke dollar waarmee u speculeert en verliest, is een dollar die niet werkt op de lange termijn om welvaart te creëren voor u.

Planning en het stellen van doelen

  1. Beleggen is als een lange autorit: er is veel planning voor nodig. Voordat u begint, moet u uzelf afvragen:
  2. Waar ga u heen? (Wat zijn uw financiële doelstellingen?)
  3. Hoe lang duurt de reis? (Wat is uw"tijdshorizon"?)
  4. Wat moet u meenemen? (Wat voor soort beleggen zal u doen?)
  5. Hoeveel benzine zal u nodig hebben? (Hoeveel geld zult u nodig hebben om uw doelen te bereiken?
  6. Wat zult u nodig hebben om te stoppen langs de weg? (Heeft u financiële behoeften op korte termijn?)
  7. Hoe lang bent u van plan weg te blijven? (Hoeveel jaren zal u leven van de beleggingen?)
  8. Laat u niet verleiden om vage antwoorden te geven. Beleggen vraagt om harde cijfers – wen eraan.

Maak u geen zorgen - u hoeft niet alle berekeningen zelf doen. Online interactieve calculators kunnen u helpen erachter te komen hoeveel geld u nodig zult hebben. Hoe specifieker u kunt zijn, hoe meer kans u hebt redelijke doelen te stellen en te bereiken.

Hoe de aandelenhandel werkt

Nu bent u klaar om te leren beginnen beleggen. Als u een beleggingsfonds wil gebruiken, het is het proces vrij eenvoudig: ga naar uw bank en koop het fonds. Maar met de aandelen zijn de dingen een beetje lastiger.

Aandelen worden verhandeld op beurzen. In de VS zijn de belangrijkste beurzen de New York Stock Exchange (NYSE), de American Stock Exchange (AMEX) en de Nasdaq Stock Market. In Europa is de belangrijkste beurs Euronext. Hoewel er verschillen zijn in de manier waarop de verschillende beurzen werken, verloopt het kopen en verkopen van aandelen overal volgens een soortgelijk proces.

Beursorders brengen kopers en verkopers bij elkaar. De prijs die kopers bereid zijn te betalen voor de aandelen wordt genoemd het "bod", terwijl de prijs waartegen verkopers bereid zijn te verkopen de "vraagprijs” heet. Het verschil tussen deze twee prijzen wordt de "spread" genoemd. Elke belegger kan orders inleggen via zijn bank of (online) broker.

Samenvattend

Oké, u heeft nu een ruw idee van wat u wilt doen met uw financiën, hoeveel geld u nodig hebt, en hoeveel tijd u hebt om dat doel te bereiken. En u weet nu hoe om te gaan om uw geld in de markt te beleggen. Voor uw volgende stap is het tijd om na te denken over waarin u precies moet beleggen en de aard van de rendementen die u redelijkerwijs mag verwachten.

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top