7. William H. Gross

De "koning van de obligaties", is Bill Gross, ‘s werelds toonaangevende obligatie fondsmanager. Mr. Gross was de oprichter en managing director van de PIMCO familie van obligatiefondsen. In 1996 was hij de eerste portfolio manager opgenomen in de Fixed-Income Analyst Society Inc. (FIASI) Hall of Fame voor zijn belangrijke bijdragen aan de vooruitgang van de obligatie- en portefeuille analyse. Tussen andere beleggerseigenschappen is Gross beroemd om zijn vermogen om zonder aarzeling te veranderen van richting als reactie op veranderingen in de markten. In juli 2005 merkte SmartMoney.com van Nicole Bullock op dat "Gross zich niet aanpaste aan de marktvoorwaarden-hij veranderde hen! Zijn visie op de obligatiemarkt wordt op grote schaal, gevolgd door professionele beleggers en het beleggend publiek wereldwijd." In September 2014 verliet hij PIMCO abrupt voor Janus Capital Group.

  • Geboren: 1944 in Middletown, Ohio
  • Bedrijven:  Pacific Mutual Life Insurance Company, Pacific Investment Management Company (PIMCO), Janus Capital Group

 

Persoonlijk profiel

Gross is afgestudeerd aan de Duke University met een diploma in de psychologie (1966). Een zomer lang professioneel blackjack spelen in Las Vegas, vormt een deel van zijn "informele" opleiding. Na zijn studies diende hij als marineofficier op een torpedobootjager langs de kust van Vietnam. Na het leger ging Gross naar de business school en behaalde hij zijn MBA in 1971 aan de Universiteit van California, Los Angeles. Hij ontving zijn diploma als gecertificeerd financieel analist (CFA) terwijl hij reeds werkte als beleggingsanalist bij Pacific Mutual Life in Los Angeles van 1971 tot 1976. Zijn laatste activiteit bij Pacific Mutual van 1976 tot 1978 was als assistent Vice President beheerder van vastrentend effecten. Gross richtte 's werelds grootste managementonderneming voor vastrentende waarden op, en was de managing directeur en chief investment officer, voor Pacific Investment Management Company (PIMCO) tot September 2014.

 

Beleggingsstijl

In oktober 2005 schreef MarketThoughts.com editor, Henry K, over Bill Gross "dat hij van mening  is dat de succesvolle investeringen op de lange termijn (of in obligaties of aandelen) op twee grondslagen berusten: de mogelijkheid om een seculiere [lange termijn vooruitzichten] te formuleren en te benadrukken, en het hebben van de juiste structurele samenstelling binnen iemands portefeuille na verloop van tijd."

Gross beschrijft deze fundamenten als het beschikken over een drie- tot vijf-jaar-prognose waardoor een belegger verplicht wordt om na te denken op lange termijn en om de destructieve "emotionele whipsaws van angst en hebzucht te voorkomen." Hij stelt duidelijk dat "dergelijke emoties elke investeerder of managementonderneming kunnen overtuigen om tijdens irrationele perioden in de markt, precies het verkeerde ding te doen."

Publicaties

  •     "Bill Gross On Investing" William H. Gross (1998)
  •     "Everything You've Heard About Investing Is Wrong!: How To Profit In The Coming Post-Bull Markets"  William H. Gross(1997).
  •     "Bond King: Investment Secrets From PIMC's Bill Gross" Timothy Middleton,(2004).

Quotes

  • "Het vinden van de beste persoon of de beste organisatie om uw geld te beleggen is een van de meest belangrijke financiële beslissingen die u ooit zult maken."
  • "Hou je echt van een bepaald aandeel? Plaats 10% van uw portefeuille er op. Maak dat het idee telt... Goede [beleggers] ideeën zouden niet mogen worden weg gediversifieerd in de zinloze vergetelheid."
  • "Het genie van Bill Gross, van de speeltafels tot de high-tech wereld van obligatiehandel, is zijn kennis, kwantificering en spelen met risico." (Timothy Middleton, "de Bond King")
  • "Bill wordt vaak bestempeld als de Peter Lynch van de obligatiemarkten. Maar op basis van zijn lange levensduur... en de grootte van zijn activa onder beheer... zou het meer passend zijn Peter Lynch te karakteriseren als de Bill Gross van de aandelenmarkten." (Jack Malvey, Lehman Brothers, 1996)

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top